O nas

Bilo je davnega leta, ne vemo več točno katerega, približno 2600 let nazaj. Prve olimpijske igre so se že dolgo tega zapisale v anale zgodovine, rojstvo človeka od katerega štejemo leta še danes pa je bilo še daleč stran. V teh idealnih in nadvse neponovljivih razmerah se je rodilo prvo Študentsko filozofsko društvo. Za prvega predsednika se je imenoval Tales iz Mileta, svojo odločitev pa naj bi utemeljil s tem, da je tako in tako edini študent filozofije, vsaj zaenkrat. Na žalost se vsi zapisniki društva niso uspeli ohraniti zaradi raznih požarov v Aleksandrijski knjižnici. Zato lahko upravičeno domnevamo da je prav naše študenstko filozofsko društvo tisto, ki vleče svoje korenine od slavnega Talesa naprej.

Poslanstvo Študentskega filozofskega društva je preprosto. K delu v društvu so vabljeni vsi študenti filozofije, dela in obveznosti nikoli ne manjka, pridnih in zagrizenih rok pa prav tako ne. ŠFD si prizadeva narediti študij filozofije ljub študentom samim. To nam uspeva s skupnim trudom, kjer vsak posameznik aktivno sodeluje in pomaga uresničiti naše zadane cilje kakršni so Filozofska čajanka, Brucovanje filozofov, izdajanje Iluzije, prirejanje Filozofskega piknika, organizacija ekskurzije itd. Kakor vidite je dogodkov dovolj, najde pa se nekaj za vsak okus.

Kakor smo vsi slišali naj bi filozof bil nekdo, ki ljubi modrost. Komur je ljubše lahko tudi prijateljuje. Naša želja je, da bi vsakemu študentu filozofije dali priložnost, da do konca študija ne samo, da se zna spogledovati z njo, ampak da je tudi izkušen ljubimec modrosti, zvest prijatelj in neomajen v svojem iskanju te večne spogledljivke, ki ji pravimo Modrost.


Ni komentarjev:

Objavite komentar